2021考研報名已經結束,離考研初試時間也不到30天時間了,***老師每日一句依然每天陪伴著大家,下面是***2021考研英語每日一句第276句。
今天的句子:
Thanks partly to the nostalgic mood defined by Brexit, in the UK too many people in charge still insist on somehow reviving traditional shops. The government’s latest proposal is an online sales tax, which would make up for cuts to business rates, thereby supposedly allowing retail businesses to survive. In some places, such measures might have beneficial effects. The problem is that fixating on the traditional high street serves as a distraction from thinking about the workings of online business and Amazon specifically: how to challenge its vast power, monitor and regulate what happens to its workers, and manage the impact of the technology.
思考題:
According to the text, the endeavor to support traditional business has _______.
A.resulted in a common nostalgic mood
B.lead to generally higher sales tax in UK
C.much room for further improvement
D.improved the growth of high street stores
詞匯突破:
nostalgic mood 懷舊情緒
Brexit 脫歐
in charge 掌權的
make up for 彌補
vast power 巨大的權力
high street 高街(商業街)
句子解析:
第一句:
Thanks partly to the nostalgic mood defined by Brexit, in the UK too many people in charge still insist on somehow reviving traditional shops.
參考譯文:部分歸因于英國脫歐所定義的懷舊情緒,在英國,太多的負責人仍然執著于以某種方式重振傳統商店。
第二句:
The government’s latest proposal is an online sales tax, which would make up for cuts to business rates, thereby supposedly allowing retail businesses to survive.
參考譯文:政府的最新提議是征收在線銷售稅,以彌補商業稅的下調,從而讓零售企業得以存活。
第三句:
In some places, such measures might have beneficial effects.
參考譯文:在一些地方,這些措施也許會產生有益的影響。
第四句:
The problem is that// insisting on the traditional high street serves as a distraction from thinking about the workings of online business and Amazon specifically: how to challenge its vast power, monitor and regulate what happens to its workers, and manage the impact of the technology.(冒號后補充說明前面的內容。)
參考譯文:問題在于,執著于傳統的高街會分散人們對在線商業和亞馬遜的工作方式的思考:如何挑戰其巨大的力量,監控和監管正在其員工身上所發生的事,以及管理技術的影響。
思考題解析:
According to the text, the endeavor to support traditional business has _______.
這個題解題的關鍵是:
In some places, such measures might have beneficial effects. The problem is that ...
有好處。(但)有一個問題是...
這里其實是你唯一讀的懂得地方,出題人就給了你答案:
C. much room for further improvement
還有進一步的提升空間!
C選項正確。
其他選項你反正也讀不懂,索性就不選了!
這就是“模糊替換”!
2015年3篇最后一題!
記得去點贊!和在看!
A. resulted in a common nostalgic mood
(導致了一種普遍的懷舊情緒)
文中說的是脫歐造成了懷舊的情緒。
不是這些措施造成了懷舊的情緒。
A選項錯誤。
B. lead to generally higher sales tax in UK
(導致英國普遍較高的銷售稅)
沒有提到!
B選項錯誤。
D. improved the growth of high street stores
(提升了高街店鋪的增長)
沒有說店鋪的增長,只是說有好處,具體好處沒說。
D選項錯誤。
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研英語每日一句第276句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信