7月下旬暑期強化黃金備考期同時也是每年棄考高發期,這個時候一定要穩住堅持學習,***老師的每日一句也繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第150句。
今天的句子:
Longsuffering as one of the thinnest-margined businesses in existence and one of the least-looked-forward-to places to visit, the supermarket has, for more than a decade, been under assault from e-commerce giants, blamed for making Americans fat, accused of contributing to climate change, abandoned in favor of restaurants, and, in parts of the country, disappearing at a concerning pace.
思考題:
It can be learned from the passage that ______
(A) the supermarket has criticized the climate change and the overweight.
(B) restaurants have been abandoned for the reason of supermarket
(C) the supermarket has been disappearing in some parts of America.
(D) the supermarket has been attacking the online commerce platforms.
單詞解析在句子中:
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
這個顏色是同位語
Longsuffering as one of the thinnest-margined businesses in existence and one of the least-looked-forward-to places to visit, the supermarket has, for more than a decade, been under assault from e-commerce giants, blamed for making Americans fat, accused of contributing to climate change, abandoned in favor of restaurants, and, in parts of the country, disappearing at a concerning pace.
來和我一起拆分句子:
1.The supermarket has Longsuffered(長期忍受) as one of the thinnest-margined(利潤最低) businesses in existence(現存).
超市長期忍受作為現存利潤最低的行業。
超市長期忍受著最薄的利潤
2.The supermarket has been one of the least-looked-forward-to (最不不被期待)places to visit.
超市被認為是最不被期待涉足的地方。
3.The supermarket has, for more than a decade, been under assault(攻擊) from e-commerce giants,
這十多年來,超市受到電子商務巨頭的攻擊。
4.The supermarket has been blamed for making Americans fat,
超市也被指責讓美國人發胖
5.The supermarket has been accused of contributing to(造成) climate change,
超市被指責造成了氣候變化。
6.The supermarket has been abandoned in favor of restaurants.
人們厭棄超市而青睞餐館
7.The supermarket has been in parts of the country, disappearing at a concerning(憂慮) pace.
在美國部分地區,它們以令人憂慮的速度消逝。
參考譯文:在過去十多年來,長期忍受著最薄的利潤,被認為是最不被期待涉足的超市受到電子商務巨頭的攻擊;它們也被指責讓美國人發胖,是氣候變化的罪魁禍首;人們厭棄超市而青睞餐館,而且,在美國部分地區,它們以令人憂慮的速度消逝。
思考題解析:
It can be learned from the passage that ______
從文章中
(A) the supermarket has criticized the climate change and the overweight.
(A)超市批評了氣候變化和超重問題。
對應第4和第5分句;偷換了!錯!
(B) restaurants have been abandoned for the reason of supermarket
(B)由于超市的原因,餐館被拋棄了
對應第6分句; 偷換了!錯!
(C) the supermarket has been disappearing in some parts of America.
(C)超市在美國的一些地方已經消失了。
對應第7分句; 對!
(D) the supermarket has been attacking the online commerce platforms.
(D)超市一直在攻擊在線商務平臺。
對應第3分句;偷換了,錯!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第150句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信