2021考研報名即將結束,離考研初試時間也只剩下50多天時間了,***老師每日一句依然每天陪伴著大家,下面是***2021考研英語每日一句第242句。
2021考研***每日一句:第242句
今天的句子:
British green groups spanked the Prince Charles for deciding to fly to the U.S.to pick up a prestigious environmental award, arguing that the carbon emissions created by his travel canceled out his green credit. His critics may be onto something. Jets are uniquely polluting. Though air travel is responsible for only l.6% of total greenhouse gas emissions, according to one estimate, in many countries it’s the fastest-growing single source.
One of the biggest problems is that the carbon emitted by air travel currently has “no techno fix.” Messy as pollution sources of electricity generation and ground transportation are, technologies do exist that could drastically cut carbon from power plants and cars. Not so for planes.
思考題:
What can we infer from the first two paragraphs?
[A]Prince Charles is blamed for his indifference towards environment.
[B]Air industry is the major contributor to global greenhouse gases.
[C]No technology solution can greatly reduce airline emissions presently.
[D]Airline emissions haven’t aroused people’s concern.
第一句:
British green groups spanked the Prince Charles for deciding(查爾斯決定) to fly to the U.S.to pick up a prestigious environmental award, arguing (環保組織認為)that the carbon emissions created by his travel canceled out his green credit.
詞匯:
1.green groups 環保組織
2. spank 批評
3. prestigious 著名的
4. carbon emissions 碳排放
5. green credit 環保功績
6. canceled out 抵消
這個句子是整個文章的引入,查爾斯王子肯定不是關鍵。
就如2005年第二篇閱讀真題中的吸煙不是文章主題一樣。
解析:
參考譯文:英國環保組織因為查爾斯王子決定飛赴美國領取一項享有盛譽的環境獎,而指責了他,稱他這次飛行所產生的碳排放抵消了他的環保功績。
(這個句子的結構非常像2013年第一篇第一段的句子,大家可以對比閱讀。)
所以A選項:
[A]Prince Charles is blamed for his indifference towards environment.
查爾斯王子因對環境漠不關心而受到指責。
不是因為他漠不關心而受到指責而是因為他飛去領獎,污染了環境而受到指責,所以這個選項屬于偷換,排除!
第二句:
His critics may be onto something.
單詞:
Critics 批評者
參考譯文:他的批評者可能說中了些什么。
第三句:
Jets are uniquely polluting.
單詞:
Jet=plane: 噴氣式飛機(比喻航空業)
你還需要知道:auto=car 汽車
參考譯文:航空業的污染是一種獨特的污染。
第四句:
Though air travel is responsible for only l.6% of total greenhouse gas emissions, according to one estimate, in many countriesit’s the fastest-growing single source.
參考譯文:雖然航空業只占全球溫室氣體排放的1.6%,但根據一項估算,在很多國家,這種污染源是增長速度最快的單一污染源。
所以B選項:Air industry is the major contributor to global greenhouse gases.
(航空業是全球溫室氣體的主要來源。)
是不對的!
第五句:
One of the biggest problems is that the carbon emitted by air travel currently has “no techno fix.”
參考譯文:最大的問題之一是空中旅行所排放的二氧化碳目前還沒有“技術上的解決方案”。
所以:[C]No technology solution can greatly reduce airline emissions presently.
是正確的!
第六句:
Messy as pollution sources of electricity generation and ground transportation are, technologies do exist that could drastically cut carbon from power plants and cars.
參考譯文:盡管發電和地面交通這樣的污染源十分糟糕,但確實存在能大幅削減發電廠和汽車所產生的碳排放的技術。
第七句:
Not so for planes.
還原:
technologies do not exist for planes.
例句:
It is difficult for Jack.
Not so for Jill.
= It is not difficult for Jill.
參考譯文:對于飛機而言,卻沒有這樣的技術。
[D]Airline emissions haven’t aroused people’s concern.
航空公司的廢氣排放并沒有引起人們的關注。
沒有談到人們有沒有關注的問題。
所以屬于NG
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研英語每日一句第242句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信