2021考研報(bào)名即將結(jié)束,離考研初試時(shí)間也只剩下50多天時(shí)間了,***老師每日一句依然每天陪伴著大家,下面是***2021考研英語每日一句第251句。
今天的句子:
Science thrives on its inability—so far—to explain everything, and uses that as the spur to go on asking questions, creating possible models and testing them, so that we make our way, inch by inch, closer to the truth. If something were to happen that went against our current understanding of reality, scientists would see that as a challenge to our present model, requiring us to abandon or at least change it. It is through such adjustments and subsequent testing that we approach closer and closer to what is true.
思考題:
According to the passage, the science’s thriving is based on____.
(A) its inability to explain everything
(B) its ability to create passible models
(C) its ability to take testing and examine
(D) its ability to change the current model
句子解析:
第一句:
Science thrives on its inability—so far—to explain everything, and uses that as the spur to go on asking questions, creating possible models and testing them, so that we make our way, inch by inch, closer to the truth.
參考譯文:到目前為止,科學(xué)的興盛都建立在無力感之上——無法解釋一切,并以此為動(dòng)力繼續(xù)提出問題,創(chuàng)建可能的模型,并對(duì)其進(jìn)行測(cè)試,從而讓我們一步步地接近真理。
第二句:
If something were to happen that went against our current understanding of reality, scientists would see that as a challenge to our present model, requiring us to abandon or at least change it.
參考譯文:如果發(fā)生的某些事情有悖于我們對(duì)現(xiàn)實(shí)的當(dāng)下認(rèn)知,那么科學(xué)家會(huì)認(rèn)為這是對(duì) 當(dāng)下模型的挑戰(zhàn),需要我們放棄或者至少改變它。
第三句:
It is through such adjustments and subsequent testing (被強(qiáng)調(diào)對(duì)象)that we approach closer and closer to what is true.
這是一個(gè)強(qiáng)調(diào)句!
參考譯文:正是通過這種調(diào)整和后續(xù)測(cè)試,我們才得以越來越接近真理。
思考題解析:
According to the passage, the science’s thriving is based on____.
(A) its inability to explain everything
對(duì)應(yīng)第一句正確答案!
定位準(zhǔn)確,還是第一句!哪怕是原文重現(xiàn)也不要猶豫!直接選!
(B) its ability to create passible models
(C) its ability to take testing and examine
(D) its ability to predict future events
這三個(gè)選項(xiàng)都是第一個(gè)選項(xiàng)的展開說明,所以優(yōu)先選擇第一個(gè)選項(xiàng)。
而且文章有如此明確的對(duì)應(yīng)有什么好猶豫的!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研英語每日一句第251句”相關(guān)內(nèi)容,希望對(duì)2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網(wǎng)絡(luò),由武漢新文道考研進(jìn)行整理,想了解更多關(guān)于考研相關(guān)資訊,敬請(qǐng)關(guān)注新文道考研,我們將為同學(xué)們奉上全面完整的時(shí)下考研相關(guān)資訊。







關(guān)注武漢新文道微信