7月下旬暑期強化黃金備考期同時也是每年棄考高發(fā)期,這個時候一定要穩(wěn)住堅持學習,***老師的每日一句也繼續(xù)陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第159句。
今天的句子:
At least 60 colleges and universities across the country are now being sued by students who believe they were short-changed when their in-person college experience was replaced by an online one after schools shut down campuses this spring due to the coronavirus pandemic. The students are demanding a refund on tuition and fees equal to the difference between what they paid for in advance and the instruction and educational services they actually received. The unprecedented number of class action lawsuits began as a trickle in April.
思考題:
Class action lawsuits were brought against colleges and universities because_______.
A.students demand to have total refund of their tuition and fees
B.American higher education has been systemically priced high
C.students feel that they have been dealt with unfairly in the crisis
D.online courses given by professors are generally of low quality
詞匯突破:
1.sue:起訴
2. short-change:虧待,克扣
3. trickle 涓涓細流
4. unprecedented 空前的
5. refund 退款
6. tuition and fees 學費
句子解析:
第一句:
At least 60 colleges and universities across the country are now being sued by students (who believe they were short-changed /when their in-person college experience was replaced by an online one after schools shut down campuses this spring due to the coronavirus pandemic.)
參考譯文:如今,全美至少有60所學院和大學正被學生起訴;他們認為,當學校今年春季由于新冠肺炎大流行而關閉校園,并用線上課替代面對面的大學體驗時,自己被坑了。
第二句:
The students are demanding a refund on tuition and fees equal to the difference /between what they paid for in advance and the instruction and educational services they actually received.
參考譯文:這些學生要求退還學雜費,數(shù)額等于他們預先支付的費用與實際獲得的指導和教育服務的價值之間的差額。
第三句:
The unprecedented number of class action lawsuits began as a trickle in April
參考譯文:數(shù)量空前的訴訟開始于四月份如涓涓細流。
思考題解析:
Class action lawsuits were brought against colleges and universities because_______.
針對大學提起集體訴訟的原因是______
定位到第一句和第二句!
A. students demand to have total refund of their tuition and fees
(學生要求退還全部學雜費)
A選項錯誤。
這不是提出訴訟的原因啊!這是訴訟的內(nèi)容啊。
錯誤!
B. American higher education has been systemically priced high
(美國高等教育系統(tǒng)性定價過高)
B選項錯誤。
不是原因!沒有提到!錯!
C. students feel that they have been dealt with unfairly in the crisis
(學生覺得他們在危機中受到了不公平的對待)
C選項正確。就是前兩句的內(nèi)容!
D. online courses given by professors are generally of low quality
(教授提供的在線課程質量普遍較低)
沒有提及!
D選項錯誤。
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第159句”相關內(nèi)容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網(wǎng)絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信