即將進入7月份不知道小伙伴們目前復習到哪個階段了呢?是不是準備要進入考研暑期強化階段了,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第144句。
今天的句子:
“Apple has made enormous investments in Arm chip design and it’s logical that it extends that capability beyond the iPhone and iPad,” said Geoff Blaber of analysts CCS Insight. “Its motivations for doing so include reducing its dependence on Intel, maximising its silicon investment, boosting performance, and giving itself more flexibility and agility when it comes to future products.” Now that Microsoft and Apple are switching to their own chips, and with Google also rumored to be working on similar own-brand ARM chips, Intel is in danger of seeing significant erosion of its dominant position.
思考題:
Who will be most likely to suffer from Apple’s recent chip investment?
(A) Google (B) Intel (C) chip industry (D)Microsoft
句子解析:
第一句:
“Apple has made enormous investments in Arm chip design and it’s logical that it extends that capability beyond the iPhone and iPad,” said Geoff Blaber of analysts CCS Insight.
參考譯文:CCS Insight的分析師杰夫·布拉伯說,“蘋果對ARM芯片的設計投資巨大,因此將這種能力擴展到iPhone和iPad之外合乎情理。”
第二句:
“Its motivations for doing so include reducing its dependence on Intel, maximising its silicon investment, boosting performance, and giving itself more flexibility and agility when it comes to future products.”
參考譯文:“蘋果這么做的動機包括減少對英特爾的依賴,最大化其芯片投資的效益,提高性能,并令其在未來產品的開發上更加靈活、敏捷。”
第三句:
Now that (Microsoft and Apple are switching to their own chips狀語從句的主句), and with Google also rumoured to be working on similar own-brand ARM chips(狀語從句的狀語), Intel is in danger (主句)of seeing significant erosion of its dominant position(狀語).
參考譯文:微軟和蘋果正在轉向自研芯片,而且也有傳言說谷歌正在開發類似的自有品牌ARM芯片,英特爾的主導地位存在被顯著削弱的風險。
思考題解析:
Who will be most likely to suffer from Apple’s recent chip investment?
誰最有可能受到蘋果最近的芯片投資的負面影響?
(A) Google (B) Intel (C) chip industry (D)Microsoft
定位最后一句:
Intel is in danger of seeing significant erosion of its dominant position.
英特爾的主導地位存在被顯著削弱的風險
(B) Intel 正確!
定位正確,成功一半!
有干擾性的是C選項。
但是文章畢竟沒有提到對整個行業的影響。
而且題干有個most 這樣就更鎖定了B選項!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第143句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信