來到了6月下旬小伙伴們目前復習到哪個階段了呢?是不是準備要進入考研暑期強化階段了,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第126句。
今天的句子:
Once the imperative to survive the immediate calamity passes and people begin to struggle with what they have just been through and what it means for the future, their resilience faces its true test. The psychological impact begins to show up in a rise in suicides, alcohol- and drug-related incidences and new mental health-related cases. Economic downturns typically take a couple of years before the impact begins to show up in the statistics that suggest the true mental costs on the population.
思考題:
It can be learned from the text that___.
A.mental health fallout usually follows a disaster
B.psychological influence is strongest for alcoholics
C.economic decline rarely shows up in the statistics
D.disasters often impair resilience of the population
詞匯突破:
imperative 緊迫感
calamity 災難
resilience 抗逆力
Economic downturns 經濟衰退
statistics 統計數據
mental costs 心理損耗
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
第一句:
Once (the imperative to survive the immediate calamity passes) and (people begin to struggle with what they have just been through and what it means for the future), their resilience faces its true test.
參考譯文:一旦保命的緊迫感消逝,人們開始努力理解剛過去的經歷,及其對未來意味著什么,他們的抗逆力就面臨真正的考驗。
第二句:
The psychological impact begins to show up in a rise in suicides, alcohol- and drug-related incidences and new mental health-related cases.
參考譯文:心理方面的影響開始通過自殺、與酒精和毒品相關的事故和新心理健康病例的增多顯現出來。
第三句:
Economic downturns typically take a couple of years before the impact begins to show up in the statistics that suggest the true mental costs on the population.
參考譯文:經濟衰退的影響通常需要幾年時間才能反映在統計數據中,顯示出民眾真正的心理損耗。
思考題解析:
It can be learned from the text that___.
A. mental health fallout usually follows a disaster
災難后通常會有心理問題。
(災難通常會導致心理健康問題)
甲 follows 乙。
乙在前,甲在后!
哈哈哈,你是不是看錯了!
A選項正確。
B. psychological influence is strongest for alcoholics
(對酗酒者的心理影響最大)
這個比較是不存在的!錯!
B選項錯誤。
C. economic decline rarely show up in the statistics
(經濟衰退很少出現在統計數據中)
原文:
經濟衰退的影響通常需要幾年時間才能反映在統計數據中。
晚點出現≠不出現!
C選項錯誤。
D. disasters often impair resilience of the population
(災害往往損害人群的復原力)
原文:
災害在考驗人們的復原力。
而不是損害。
D選項錯誤。
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第126句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信