來到了6月下旬小伙伴們目前復習到哪個階段了呢?是不是準備要進入考研暑期強化階段了,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第125句。
今天的句子:
In Britain, the death and protests were also followed by a mass show of solidarity from institutions and companies around the country. That seemed like a positive step, but it was also incredibly puzzling because some of these institutions are routinely accused of lacking a multiracial representation among their staff members, while others continually fail to address epidemic racism. The discord between these performative shows of solidarity and the inability to connect what was happening in the US with Britain’s own history of discrimination was weird.
思考題:
What makes authors feel puzzled about these institutions’ shows is that______
(A) they are untied to show solidarity despite of the difference.
(B) their performative shows seemed like a positive step.
(C) they fail to confront the racial problem properly.
(D) they fail to mention the conflict between US and Britain.
詞匯突破:
solidarity 團結,支持
incredibly puzzling 非常令人迷惑
routinely 通常
accused of 被指責
multiracial representation 種族多元化
epidemic racism 盛行的種族主義
discord紛爭
performative 表演性質的
weird 奇怪
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
第一句:
In Britain, the death and protests were also followed by a mass show of solidarity from institutions and companies around the country.
參考譯文:在(喬治·弗洛伊德)之死及抗議活動之后,英國各地的機構和企業紛紛表示聲援。(不要翻譯為被動,,會更通順)
第二句:
That seemed like a positive step, but it was also incredibly puzzling because some of these institutions are routinely accused of lacking a multiracial representation among their staff members, while others continually fail to address endemic racism.
參考譯文:這似乎是積極的一步,但也難以置信地令人費解,因為這些機構中有些經常被指責員工隊伍缺乏種族多元化,而另一些則持續未能解決普遍存在的種族主義。
第三句:
The discord between these performative shows of solidarity and the inability to connect what was happening in the US with Britain’s own history of discrimination was weird.
參考譯文:一邊是萬眾一心的表演秀,一邊又無法將美國正在發生的事與英國歧視性的歷史聯系起來,這種心口不一著實令人詫異。
思考題解析:
What makes authors feel puzzled about these institutions’ shows is that______
作者對這些機構的展現感到困惑的是 ______
堅決地定位到第二句;
but it was also incredibly puzzling because some of these institutions are routinely accused of lacking a multiracial representation among their staff members, while others continually fail to address epidemic racism.
我知道你讀的不太懂,但我至少知道答案就是Because后面的吧!
其實你要做的就是:
我就拿四個選項分別和藍色比對。
答案就是C
(C) they fail to confront the racial problem properly.
(C)他們未能正確面對種族問題。
而且只有這個選項提到了種族問題,所以答案就是C!
作者就想說:你們這幫機構自己的內部的種族問題都沒有解決好,你們怎么好意思出來游行的。真的是人類迷惑行為大賞啊!
那我這里要是出一個態度題,
作者對于這些機構的態度是什么?
(A)puzzling
(B)skeptical
那肯定就是skeptical了,因為“迷惑”在這里就是表示一種質疑。
懂了吧!
(A) they are untied to show solidarity despite of the difference.
(A)盡管存在差異,他們還是一起表達了團結和支持。
這不是原因。
(B) their performative shows seemed like a positive step.
(B)他們的表演節目似乎是積極的一步。
這也不是原因
(D) they fail to mention the conflict between US and Britain.
(D)他們沒有提到美國和英國之間的沖突。
這沒有提及,是我用第三句拼湊的。
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第125句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信