2021考研預報名正在進行中,離考研初試時間也只剩下90天時間了,***老師每日一句依然每天陪伴著大家,下面是***2021考研英語每日一句第230句。
今天的句子:
Despite this widespread faith in a monetary payoff for hard work and belief in myths of a classless society, economic inequality is now greater in the United States than in many other Western industrialized nations, and American rates of social mobility are lower. Contrary to our national tradition, the chances of ascending from poor beginnings to affluence or falling from fortune to poverty are slim. The top and bottom steps of America’s economic ladder are particularly sticky; children born to families in the top or bottom fifths of the income distribution tend to stay on those same steps as adults.
思考題:
It can be learned from the text that ______.
A. hard work will always lead to monetary success
B. the American dream has been gaining its appeal
C. the class of family foreshadows children’s future
D. income disparities have been narrowed nowadays
句子解析:
第一句:
Despite this widespread faith in a monetary payoff for hard work and belief in myths of a classless society, economic inequality is now greater in the United States than in many other Western industrialized nations, and American rates of social mobility are lower.
參考譯文:盡管人們普遍相信努力工作能獲得金錢上的回報,也相信無階級社會的神話,但美國的經濟不平等比當下許多其他西方工業化國家更顯著,社會流動性也更低。
第二句:
Contrary to our national tradition, the chances of ascending from poor beginnings to affluence or falling from fortune to poverty are slim.
參考譯文:與我們的國家傳說不同,從貧寒到富?;驈呢敻坏嚼ХΦ臋C會都微乎其微。
第三句:
The top and bottom steps of America’s economic ladder are particularly sticky; children born to families in the top or bottom fifths of the income distribution tend to stay on those same steps as adults.
參考譯文:美國經濟階梯的頂端和底部尤其具有粘性;生在收入處于前或后五分之一的家庭的孩子往往會和大人一樣處在同樣的經濟階梯。
思考題解析:
It can be learned from the text that ______.
從文章可以得知________
A. hard work will always lead to monetary success
努力工作通常一直會帶來金錢上的成功
第一句就講了,雖然大家都這樣認為,但是沒有說情況就是這樣的。
B. the American dream has been gaining its appeal
美國夢的吸引力一直在增強
沒有談到一直在增強。
反而感覺在減弱。
C. the class of family foreshadows children’s future
家庭的階級預示著孩子的未來
正確!
最后一句就說到了:美國經濟階梯的頂端和底部尤其具有粘性;生在收入處于前或后五分之一的家庭的孩子往往會和大人一樣處在同樣的經濟階梯。
D. income disparities have been narrowed nowadays
現在收入差距縮小了。
文章明確說了收入差距在加大!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第230句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信