來到6月中旬即將進入到2021考研暑期強化階段不知道目前大家復習進度如何呢,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第128句。
今天的句子:
Recently, Lancet, one of the oldest and most respected medical journals in the world, published an article on Covid patients receiving hydroxychloroquine with a terrifying conclusion: the drug increases heartbeat irregularities and decreases hospital survival rates. This result was treated as authoritative, and major drug trials were immediately halted – because why treat anyone with an unsafe drug? Now, that Lancet study has been withdrawn from the literature entirely, at the request of three of its authors who “can no longer confirm the truthfulness of the primary data sources”.
思考題:
According to the text, a study published on the Lancet __.
A.is praised as innovative and authoritative
B.inspires major drug trials to move ahead
C.claimed a drug to be dangerous for patients
D.is declined by senior editors of the journal
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
這個顏色是同位語
第一句:
Recently, Lancet, one of the oldest and most respected medical journals in the world, published an article on Covid patients receiving hydroxychloroquine with a dire conclusion: the drug increases heartbeat irregularities and decreases hospital survival rates.
參考譯文:最近,世界上歷史上最悠久、最受尊敬的醫學期刊之一《柳葉刀》發表了一篇關于新冠肺炎患者接受羥氯喹治療的研究,研究的結論非常可怕:羥基氯喹會增加心律不齊,并降低住院生存率。
第二句:
This result was treated as authoritative, and major drug trials were immediately halted – because why treat anyone with an unsafe drug?
參考譯文:此結論被視為具有權威性,大型藥物試驗都立即停止,因為為什么要使用不安全的藥來治療任何人?
第三句:
Now, that Lancet study has been retracted, withdrawn from the literature entirely, at the request of three of its authors who “can no longer vouch for the veracity of the primary data sources”.
參考譯文:現在,這份《柳葉刀》的研究已應其三位作者的要求完全從文獻中撤回,他們表示“不再能保證主要數據源的準確性”。
思考題解析:
According to the text, a study published on the Lancet __.
柳葉刀發表的一項研究:
(注意四個選項的時態!)
A. is praised as innovative and authoritative
(被譽為具有創新性和權威性)
文中第一句有說過這個結論權威,但是過去式了!
This result was treated as authoritative
第三句的:Now才是關鍵!
B. inspires major drug trials to move ahead
這個研究之前是使的大型藥物試驗halted 停止。
(激勵了大型藥物試驗繼續進行)
而現在也沒有說激勵了大型藥物試驗繼續進行。
B選項錯誤。
C. claimed a drug to be dangerous for patients
(聲稱一種藥物對病人很危險)
正確,對應第一句,之前他們就是這樣聲稱的!
C選項正確。
D. was declined by senior editors of the journal
(被本刊的高級編輯推翻了)
文章壓根沒有提到高級編輯的是。
D選項錯誤。
詞匯突破:
Lancet 柳葉刀
medical journals 醫學雜志
Covid patients 新冠病人
hydroxychloroquine 氯喹
heartbeat irregularities 心跳不規律
authoritative 權威
halted 停止
at the request of 在...的要求下
confirm 確認
the primary data sources 原始數據資源
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第128句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信