即將進入6月份,現在應該很多高校學生已經返校,當然肯定也還有很多考研人還是在家復習,不管怎么樣***老師的每日一句繼續(xù)陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第105句。
今天的句子:
As long as customers of higher education demand virus-resistant campuses—fewer residents in dorms and fewer bodies in classrooms—the traditional college experience will be even more expensive. That’s simple real estate finance. But robust online learning, plus recognition that life itself is a classroom, can create a new normal in which most students spend only a year or two living the on-campus life.
思考題:
Traditional college experience would become more costly because___.
A.universities are under great financial strain
B.population density in campus will be lower
C.real estate price has been raised substantially
D.online learning platforms require investment
詞匯突破:
As long as 只要 (后面加的就是原因!)
virus-resistant campuses:抵抗病毒的校園
real estate finance 房地產金融(學)
real estate 房地產
robust 強勁的
a new normal 新的規(guī)范
句子解析:
第一句:
As long as customers of higher education demand virus-resistant campuses—fewer residents in dorms and fewer bodies in classrooms(解釋說明什么是抗病毒校園)—the traditional college experience will be even more expensive.
切分:
As long as customers of higher education demand virus-resistant campuses 原因
參考譯文:只要高等教育的消費者需求能抵抗病毒的校園——宿舍居住人數更少,教室里人更少——那么傳統(tǒng)的大學體驗就會更加昂貴。
第二句:
That’s simple real estate finance.
參考譯文:這是簡單的房地產金融(學)。
第三句:
But robust online learning, plus recognition that life itself is a classroom(同位語從句), (并列主語) can create a new normalin which most students spend only a year or two living the on-campus life(定語從句).
參考譯文:但是,強健的在線學習,加上對生活本身這個課堂的認識,能打造一個新常態(tài),一個大多數學生只在校園生活一兩年的新常態(tài)。
思考題解析:
Traditional college experience would become more costly because___.
根據題干定位到第一句!
as long as +原因
破折號里面是對原因的解釋!
所以定位到破折號里面!
所以
B. population density in campus will be lower
(校園的人口密度會降低)
正確!
A. universities are under great financial strain
(大學面臨巨大的財政壓力)
沒有提及,排除!
C. real estate price has been raised substantially
(房地產價格已經大幅上升)
第一句:
就是說宿舍的人越少,當然每個人租金肯定就更高。
第二句就說:
這是簡單的房地產金融(學)。
沒有提及房地產價格上漲!排除!
D. online learning platforms require investment
(線上學習平臺需要投資)
沒有提及,排除!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第105句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信