2021考研人現(xiàn)在復(fù)習(xí)到哪個階段了呢,繼續(xù)來一起學(xué)習(xí)***每日一句吧,下面一起來看下2021考研***每日一句:第63句。
今天的句子:
Carmakers, appliance manufacturers, and cosmetics companies have always been happy to prey upon their customers’ desires and insecurities if doing so might stoke an irrational desire to buy their products. But their methods— advertising, primarily— are crude compared with the sophisticated tactics available to today’s tech giants. The buzzes of social media; the personalized “deals” of commerce sites; the algorithmic precision of the recommendations on YouTube—all have been finely tuned to keep us coming back for more.
思考題:
According to the passage, the carmakers’ methods are crude because________.
A.they don’t manipulate consumers
B.they just exploit people’s insecurities
C.their skills are not complicated enough
D.they are not good at online advertising
句子解析:
第一句:
Carmakers, appliance manufacturers, and cosmetics companies(主語) have always been happy to prey upon their customers’ desires and insecurities(動詞+表語) if (狀語從句)doing so(主語) might stoke(激發(fā),激起) an irrational desire to buy their products.
參考譯文:車企、家電制造商和化妝品公司一直樂于“捕獵”客戶的欲望和不安全感,只要這樣做能激起非理性的購買他們產(chǎn)品的欲望。
第二句:
But their methods— advertising, primarily(同位語做插入語)— are crude compared with the sophisticated tactics (狀語)/available to today’s tech giants(定語).
參考譯文:但與當(dāng)下科技巨頭們可用的尖端策略相比,它們的方法——主要是廣告——太粗糙了。
第三句:
The buzzes of social media; /the personalized “deals” of commerce sites; /(the camaraderie and thrilling competition of gaming;題目中我沒有選,解析我選了,我覺得很精彩) /the algorithmic precision of the recommendations on YouTube—all(指代前面的一系列并列的名詞短語) have been finely tuned to keep us coming back for more.
分的細(xì)一點:
The buzzes of social media;
社交媒體的聒噪;
the personalized “deals” of commerce sites;
商業(yè)網(wǎng)站的個性化"折扣"
the camaraderie and thrilling competition of gaming;
游戲的戰(zhàn)友情誼和驚心動魄的競爭(五五開NB)
the algorithmic precision of the recommendations on YouTube
YouTube上精準(zhǔn)的算法建議
參考譯文:社交媒體的聒噪;商業(yè)網(wǎng)站的個性化"折扣";游戲的戰(zhàn)友情誼和驚心動魄的競爭;YouTube上精準(zhǔn)的算法建議——所有都經(jīng)過細(xì)致的調(diào)整,讓我們想要更多,一直回歸。
思考題解析:
根據(jù)文章,汽車制造商的方法是粗糙的,因為____。
A. they don’t manipulate consumers
(他們不操縱消費者)
A選項錯誤。這顯然不是原因。定位也不對
B. they just exploit people’s insecurities
(他們只利用人們的不安全感)
B選項錯誤。
這不是原因,定位也不對。
C. their skills are not complicated enough
(他們的技巧沒足夠的高超)
C選項正確。
對于第二句,和現(xiàn)代的科技巨頭們sophisticated的方法比起來,
他們的方法過于原始了。
這里的sophisticated和 complicated 替換
也就是他們的手法不夠高超。
D. they are bad at online advertising(他們不擅長線上廣告)
D選項錯誤。沒有說到,或者過于片面了。C是最佳!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第63句”相關(guān)內(nèi)容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網(wǎng)絡(luò),由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關(guān)于考研相關(guān)資訊,敬請關(guān)注新文道考研,我們將為同學(xué)們奉上全面完整的時下考研相關(guān)資訊。







關(guān)注武漢新文道微信