2021考研人現在復習到哪個階段了呢,繼續來一起學習***每日一句吧,下面一起來看下2021考研***每日一句:第79句。
今天的句子:
But it wasn’t the predatory nature of these programs that prompted Apple to disable them on iPhones and iPads. Rather, Apple objected to how Google and Facebook had used a loophole to transmit customer data without having to go through Apple first. In other words, it looks as though two tech giants and their armies of lawyers didn’t read the policy closely enough and violated Apple’s terms and conditions.
思考題:
According to the author, why did Apple disable some apps from Google and Facebook?
A.They exploited loophole to prey on customer data.
B.They have not sought legal advice concerning Apple.
C.They have been shrinking Apple’s market share.
D.They exploited users’ data without Apple’s knowledge.
句子解析:
第一句:
But it wasn’t the predatory nature of these programs //that prompted Apple to disable them on iPhones and iPads.(定語)
解析:
the predatory nature :掠奪性 一般在這種文章里指的就是對用戶數據的占用。
參考譯文:但促使蘋果在iPhone和iPad上禁用這些程序的并不是它們的掠奪性。
第二句:
Rather, Apple objected to how Google and Facebook had used a loophole to transmit customer data without having to go through Apple first.
參考譯文:相反,蘋果反對谷歌和臉書利用漏洞傳輸客戶數據,而無需先通過蘋果。
(這才是重點!之所以反對你,是你居然不讓我知道!)
第三句:
In other words,it looks as though // +從句 two tech giants and their armies of lawyersdidn’t read the policy closely enough and violated Apple’s terms and conditions.
解析:
it looks as though 當做短語來記!=看起來
參考譯文:換句話說,看起來,兩家科技巨頭和它們的律師大軍讀蘋果政策時不夠認真,違反了其條款聲明。
(你違反我的規定才是我禁止你的原因!)
思考題解析:
A. They exploited loophole to prey on customer data.
(他們利用漏洞來獲取客戶數據)
A選項錯誤。
這不是原因
B. They have not sought legal advice concerning Apple.
(他們沒有就蘋果的問題尋求法律建議)
B選項錯誤。
這也不是原因。
C. They have been shrinking Apple’s market share.
(他們一直在蠶食蘋果的市場份額)
沒有提及,不選!
C選項錯誤。
D.They exploited users’ data without Apple’s knowledge.
這個選項的關鍵是knowledge這個單詞。
knowledge:知道; 知識
這里是表示在蘋果不知情的情況下,獲取用戶的數據。
D選項正確。對應第二句,這是真的原因!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第79句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信