2018考研英語復習正在進行中,***老師的每日一句每年都很受關注,在長難句解析拆分句子的方法也講解得十分到位,新文道考研官網匯總了***2018考研英語每日一句,下面是***每日一句第229句。
今天的題目:
There are some good arguments for a technical education given the right kind of student. Many European schools introduce the concept of professional training early on in order to make sure children are properly equipped for the professions they want to join. It is, however, presumptuous to insist that there will only be so many jobs for so many scientists, so many businessmen, so many accountants. Besides, this is unlikely to produce the needed number of every kind of professional in a country as large as ours and where the economy is spread over so many states and involves so many international corporations.
對適當的學生實行職業教育也有道理。歐洲的許多學校很早就引進職業培訓的概念,以確保兒童具備欲從事的職業所需的技能。然而,去臆斷科學家、商人、會計職位的數量是武斷的。此外,在我們這么大的一個國家里,經濟延展到這么多的州,涉及到這么多的國際公司,因而要按照數量培養出所需要的各類專業人員是不太可能的。
presumptuous (專橫的,自以為是的)看作presumpt(ion)假設+uous形容詞后綴,“只憑假設就給人下結論的”→自以為是的。
61. It could be inferred from the passage that in the author's country the European model of professional training is ________.
[A] dependent upon the starting age of candidates
[B] worth trying in various social sections
[C] of little practical value
[D] attractive to every kind of professional
題型識別:推理題
題干定位:根據題干中的European model比較容易定位第三段。
思路解析:段落中出現的轉折,作為推理題應該重點關注轉折后。
It is, however, presumptuous.武斷的;
Besides, this is unlikely不肯定
作者給出了負評價;至于具體的信息不用了解也可以做題;
選項分析:能對負評價進行同意替換的選項是 [C] of little practical value 為正確選項
[A] dependent upon the starting age of candidates轉折前的內容,且不符合原文表述
[B] worth trying in various social sections正評價,且無依據,排除
[D] attractive to every kind of professional正評價,且無依據,排除
特別提示:推理題請多關注段落中的轉折!
明天的句子:
If it wins congressional support this year, the FAA would lose more than 65 percent of its workers and be reduced to the role of a regulatory oversight agency, much like the National Highway Traffic Safety Administration, which issues auto regulations and recalls faulty vehicles.
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信