2021考研人現在復習到哪個階段了呢,繼續來一起學習***每日一句吧,下面一起來看下2021考研***每日一句:第74句。
今天的句子:
It thus takes little more than a quick Google search these days to locate an academic paper published in a prestigious-sounding journal that claims to have the data, statistics and citations to support that argument rigorously and without question. To the average member of the public, "peer review" is an unknown concept and a paper published in Nature is not any more reputable than one published in The Journal Of Prestigious And World Changing Research. However, the greatest single contributor to data-driven “fake news” are the myriad statistical mistakes that so easily befall even academics in fields that do not emphasize rigorous statistical training.
思考題:
It can be learned from the passage that_____
(A) Academics are lack of the strict statistical training.
(B) There are also many mistakes on the Journal of Nature.
(C) Peer review is also used in prestigious-sounding journals.
(D) many of us are susceptible to statistical errors of fake news .
句子解析:
第一句:
It(形式主語) thus takes little more than a quick Google search these days to locate an academic paper(主語) published in a prestigious-sounding journal (定語)that claims to have the data, statistics and citations(定語從句) to support that argument rigorously and without question.(定語)
參考譯文:因此,現在只需比一次快速谷歌搜索多費點工夫,就可以找到發表在聽起來頗知名的期刊上的學術論文:這篇論文聲稱擁有數據、統計和引文來嚴格且母庸置疑地支持論點。
第二句:
To the average member of the public,(狀語) "peer review" is an unknown concept (并列主干1)and a paper published in Natureis not any more reputable than one(狀語) published in The Journal Of Prestigious And World Changing Research(定語).
參考譯文:對于普通公眾來說,“同行評審”是一個陌生概念,而且,對他們而言,發表在《自然》雜志上的論文也并不比在《改變世界的著名研究》雜志上的更值得依賴。
解釋:《改變世界的著名研究》雜志 這就是一個聽起來很厲害但實際上很水的雜志。
第三句:
However, the greatest single contributor to data-driven “fake news” are the myriad statistical fallacies(mistakes)// 定語從句:that=錯誤 so easily befall even academics(主干) in fields(定語) that do not emphasize rigorous statistical training.(定語)
解析:
that=錯誤 so easily befall even academics(主干)
這些很容易影響一些學者。
什么學者?
in fields(定語) 這些領域的學者
什么領域?
that(領域) do not emphasize rigorous statistical training.
這些領域不強調嚴密統計訓練。
(完美!)
參考譯文:然而,數據驅動的“假新聞”的最大單一貢獻者(最主要的原因)是大量統計謬誤,即使是那些不強調嚴密統計訓練的領域的學者也很容易受其影響。
思考題解析:
It can be learned from the passage that_____
(A) Academics are lack of the strict statistical training.
研究者缺乏嚴格的統計訓練。
沒有提到
(B) There are also many mistakes on the Journal of Nature.
在《自然雜志》上也有許多錯誤。
沒有提到
(C) Peer review is also used in prestigious-sounding journals.
同行評議也被用在聽起來有聲望的期刊上。
沒有提到
(D) many of us are susceptible to statistical errors of fake news .
我們中的許多人容易受到假新聞中統計錯誤的影響。
對應最后一句的表述。
連一些研究者都會受到影響,那就是很多人都會受到影響。
而且其實many是很安全的一個詞,只是一個概述,沒有比較的概念。
正確!
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第74句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信