來到了6月下旬小伙伴們目前復習到哪個階段了呢?是不是準備要進入考研暑期強化階段了,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第124句。
今天的句子
In Europe, there is evidence heavy discounting resulted in an initial surge in interest from shoppers, but this has since fallen away. Primark this week said although sales had been higher at some individual stores than in the same period last year, overall same-store sales in reopened shops were lower. In some markets, including the UK, retailers also need to budget for more returns because new health and safety measures mean customers cannot try on clothes before they buy.
思考題
According to the text, retailers have to prepare more money because of ___________.
A.a consistent rise in shopping interest
B.a sudden large increase in consumption
C.higher tax and fine for keeping stores open
D.possible returns caused by health measures
詞匯解析:
discounting 打折
initial 最初的
surge 增長
Primark 普瑞馬克(快時尚連鎖集團)
overall 整體的
retailers 零售商
budget 留出預算
returns 退貨
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
第一句:
In Europe, there is evidence/ (同位語從句)heavy discounting resulted in an initial surge in interest / from shoppers, but this(這種效應) has since(之后) fallen away.
參考譯文:在歐洲,有證據表明,大幅度折扣開始會讓購物者的興趣激增,但之后這種效應將消失。
第二句:
Primark this week said although +狀語從句(sales had been higher at some individual stores than in the same period last year, overall same-store sales in reopened shops were lower.
參考譯文:普瑞馬克(快時尚連鎖集團)本周表示,盡管個別商店的銷售額高于去年同期,但重新開業店輔的同店銷售額普遍低于去年同期。
第三句:
In some markets,/ including the UK,/retailers also need to budget for more returns because new health and safety measures mean customers cannot try on clothes before they buy.
參考譯文:在包括英國在內的某些市場,零售商還需要為更多的退貨留出預算,因為新的健康安全措施意味著顧客無法在購買前進行試穿。
思考題解析:
According to the text, retailers have to prepare more money because of ________
根據文章,零售商不得不準備更多的錢,因為________
定位到第三句!你定位對了嗎!?
A. a consistent rise in shopping interest
(購物興趣的持續上漲)
A選項錯誤。
B. a sudden large increase in consumption
(消費突然大幅增長)
B選項錯誤。
C. higher tax and fine for keeping stores open
(運營店輔的稅收和罰款更高)
C選項錯誤。
D. possible returns caused by health measures
(健康措施造成的可能的退貨)
D選項正確。
直接對應最后一句:
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第124句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信