來到了6月下旬小伙伴們目前復習到哪個階段了呢?是不是準備要進入考研暑期強化階段了,不管怎么樣***老師的每日一句繼續陪伴著大家,下面一起來看下2021考研***每日一句:第135句。
今天的句子:
The City of London has had little to celebrate in recent months amid fears over the impact of Brexit on its future as a global financial centre. The news that Unilever, one of Britain’s largest and oldest businesses, is to abandon its Anglo-Dutch structure in favour of a single holding company, based in London, is something to raise spirits. The decision by the maker of everything from Dove soap to Ben & Jerry’s ice cream appears, at least on the surface, to have had little to do with Brexit.
思考題:
According to the text, Unilever _______.
A.is not aware of Brexit during decision making
B.will open an office in London for the first time
C.will give a great boost to the City of London
D.has sold out most of its Dutch businesses
The City of London倫敦金融城(是大倫敦市的一部分)
Brexit 脫歐
Unilever 聯合利華 (絕對不如寶潔),
Anglo-Dutch 英國和荷蘭
in favour of 轉而選擇
a single holding company 單一控股公司
raise spirits 提振士氣
had little to do with: 與...無關
句子解析:
黃色是主干
紅色是定語
綠色是狀語
這個顏色是同位語
第一句:
The City of London has had little to celebrate in recent months amid fears over the impact of Brexit on its future as a global financial centre.
參考譯文:近幾個月來,倫敦金融城因英國脫歐而陷入憂慮,擔心其全球金融中心的地位在未來受到影響,幾乎沒有什么值得慶祝的事。
第二句:
The news that (同位語從句主干Unilever, one of Britain’s largest and oldest businesses,is to abandon its Anglo-Dutch structurein favour of a single holding company, based in London,) is something to raise spirits.
參考譯文:英國最大、歷史最悠久的企業之一——聯合利華,將放棄英荷架構,選擇成為一家總部設在倫敦的單一控股公司;這是一個提振士氣的消息。
第三句:The decision by the maker of everything from Dove soap to Ben & Jerry’s ice cream appears, at least on the surface, to have had little to do with Brexit.
參考譯文:這家生產從多芬肥皂到本·杰瑞冰淇淋等眾多產品的制造商的決定,至少在表面上看,與英國脫歐沒有多大關聯。
思考題解析:
According to the text, Unilever _______.
從文章可以得知,聯合利華______
A. is not aware of Brexit during decision making
(在做決策時不知道英國退歐)
最后一句說和英國脫歐無關,
但并不意味著他們不知道英國脫歐。
所以A選項錯誤。
B. will open an office in London for the first time
(將第一次在倫敦開設辦事處)
B選項錯誤。
C. will give a great boost to the City of London
(將對倫敦金融城起到了巨大推動作用)
對應第二句,這是一個提振士氣的好消息!
我們說過will表示一種可能性哦!所以C選項正確。
D. has sold out most of its Dutch businesses
(已經出售了大部分荷蘭業務)
只是說了不在荷蘭設立總部了沒有說出售大部分業務。
總部是不是就等于大部分業務,我們是不確定的。
所以:D選項錯誤。
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第135句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信