2021考研人現在復習到哪個階段了呢,繼續來一起學習***每日一句吧,下面一起來看下2021考研***每日一句:第77句。
今天的句子:
From a financial perspective, lavishing where you spend the bulk of your time saves more money than buying things that seem the most fun. Spending money on a comfortable chair with good posture support instead of a video game sounds like the kind of stuffy advice you’d get from a parent, but in my case it’s directly related to the amount of time I spent on both. If you spend less than an hour a day at your computer desk at home, but have sunk a few hundred hours into an immersive open-world video game, then it might make more sense to buy the game.
思考題:
It can be learned from the passage that_____.
(A) video game is less valuable than comfortable chair for parents.
(B) the rationality of purchasing option is determined by the amount of time.
(C) buying interesting things seems more valuable in terms of money.
(D) immersive open-world video game usually wastes time and money.
句子解析:
第一句:
From a financial perspective, lavishing where you spend the bulk of your time saves more money than buying things that seem the most fun.
解析:
1.From a financial perspective, 狀語
從財務的角度講
2. lavishing(揮霍,花大錢) where you spend the bulk of your time 主語(動名詞短語)
在你花時間最多的方面揮霍
3. saves more money 動詞+賓語
更省錢
4. than buying things(狀語) that seem the most fun(定語).
比買看起來更有趣的東西
參考譯文:從財務角度來看,在你花時間最多的方面揮霍,比買看起來最有趣的東西更省錢。
第二句:
Spending money on a comfortable chair with good posture support instead of a video game// sounds like the kind of stuffy advice you’d get from a parent, but in my caseit’s directly related to the amount of time I spent on both.
解析:
并列主干一:
1. Spending money on a comfortable chair with good posture support instead of a video game 主語(動名詞短語)
2.sounds like the kind of stuffy advice (動詞+賓語) 聽起來像乏味的建議
3. you’d get from a parent 定語
并列主干二:
1.but in my case (狀語)
2.it’s directly related to the amount of time 主干
3.I spent on both(定語).
這與我在兩件事上所花的時間長短直接相關
參考譯文:花錢買一把有優良坐姿支撐的舒適椅子,而不是視頻游戲,這聽起來就像父母的乏味建議,但就我而言,這與我在兩件事上所花的時間長短直接相關。
第三句:
If you spend less than an hour a day at your computer desk at home, but have sunk a few hundred hours into a notoriously immersive open-world video game, // then it might make more sense to buy the game.
解析:
1.If you spend less than an hour a day at your computer desk at home,
狀語一
2.but If you have sunk a few hundred hours into an immersive open-world video game,
狀語二
3.then it might make more sense to buy the game.
主干
參考譯文:如果你每天在家里的電腦桌前所花時間不到一個小時,但在一個沉浸似的開放世界視頻游戲上已經投入了上百個小時,那么買游戲可能更有意義。
思考題解析:
It can be learned from the passage that_____.
從文章中可以了解到。
(A) video game is less valuable than comfortable chair for parents.
(A)對父母來說,電子游戲不如舒適的椅子有價值。
沒有體局
(B) the rationality of purchasing option is determined by the amount of time.
(B)購買選擇的合理性是由時間長度來決定的。
(正確選項!)這就是著名的歸納不推理。
最后一句:
如果我花很多時間打游戲,花很少時間伏案辦公,那我就買游戲。
歸納出:
時間長短決定的合理性!
(C) buying interesting things seems more valuable in terms of money.
(C)購買有趣的東西在金錢方面似乎更有價值。
沒有提及
(D) immersive open-world video game usually wastes time and money.
(D)身臨其境的開放世界視頻游戲通常會浪費時間和金錢。
沒有提及
以上就是新文道考研小編整理的“***2021考研每日一句:第77句”相關內容,希望對2021考研人有所幫助。
推薦閱讀:
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信