***2020考研每日一句來了,這是***老師第8年的堅持,從元宵節開始一直到考前,跟著***老師一起堅持學習起來,下面是湖北新文道考研小編為大家整理的***每日一句第60句!
今天的句子:
來自慈善危機的最新數據顯示,自2012年以來無家可歸人數增加了60%,達到32萬人。
Supporting homeless people to achieve their potential matters now more than ever. For this vulnerable group, with complex needs aggravated by barriers to basic services such as housing, health, employment and benefits, attending university is low on the list of aspirations. Yet for many, a university education will help them get their lives fully on track, enabling them to find fulfilling work and a regular income.
思考題:
The college education matters for many homeless people because______
(A) it is much more important now than ever before.
(B) it improves their lives and secure their income.
(C) it is more urgent than employment and benefits.
(D) it is low on the list of aspiration for the vulnerable.
來看看單詞:
1.potential 潛力(名詞)
2. matter重要(動詞)
3. vulnerable group 弱勢人群
4. aggravate 加劇,惡化
5. barrier 障礙
6. aspiration 愿望
7. fulfilling work 充實的工作
8. regular income 穩定的收入
解析:

參考譯文:現在,支持無家可歸者去發揮他們的潛力比過去任何時候都重要。

參考譯文:對于這一弱勢群體來說,由于住房、保健、就業和福利等基本服務的障礙而加劇了復雜的需求,所以讀大學是最不強烈的愿望。

參考譯文:然而,對許多人來說,大學教育將幫助他們的生活完全步入正軌,使他們能夠找到充實的工作和固定的收入。
所以思考題:
The college education matters for many homeless people because______
(A) it is much more important now than ever before. (不構成因果,不對!)
(B) it improves their lives and secure their income. (正確!替換第三句)
(C) it is more urgent than employment and benefits. (這個比較不存在,不對!)
(D) it is low on the list of aspiration for the vulnerable. (不構成因果,不對!)
文章來源和背景:

推薦閱讀:***2020考研英語每日一句匯總
本文素材來源于網絡,由武漢新文道考研進行整理,想了解更多關于考研相關資訊,敬請關注新文道考研,我們將為同學們奉上全面完整的時下考研相關資訊。







關注武漢新文道微信